candidoza bucala

În pofida leziunilor particulare ale gurii albe, bebelușii ar putea întâmpina dificultăți în a se îngriji sau ar putea fi fastidioși și morocănoși. Aceștia pot transmite contaminarea mamelor lor în timpul îngrijirii sânilor. Contaminarea poate trece apoi încoace și încol

Afta bucală - numită și candidoză orală (kan-dih-DIE-uh-sister) - este o afecțiune în care organismul Candida albicans se depune pe mucoasa gurii. Candida este o entitate organică obișnuită în gură, însă, ici și colo, se poate congestiona și poate provoca efecte secundare.

Candidoza orală provoacă răni albe bogate, în general pe limbă sau pe obrajii candidoza bucala din interior. Uneori, candidoza orală se poate răspândi în partea superioară a gurii, la gingii sau la amigdale, sau în partea din spate a gâtului.

Deși candidoza orală poate influența pe oricine, este obligatoriu să se întâmple la copii și la adulții mai experimentați, având în vedere că au o rezistență scăzută; la alții cu cadre sigure înăbușite sau cu anumite afecțiuni; sau la persoanele care iau anumite medicamente. Candidoza orală este o problemă minoră în cazul în care sunteți solid, însă în cazul în care aveți un cadru de siguranță slăbit, efectele secundare ar putea fi mai extreme și greu de controlat. în cazuri grave, legate de obicei de o creștere malignă sau de un cadru de rezistență slăbit din cauza HIV/SIDA, rănile s-ar putea răspândi coborând în gât - cilindrul lung și puternic care se întinde din spatele gurii până la stomac (esofagită cu Candida). În cazul în care se întâmplă acest lucru, s-ar putea să întâmpinați probleme la înghițit și agonie sau să vă simțiți ca și cum mâncarea se blochează în gât.

În pofida leziunilor particulare ale gurii albe, bebelușii ar putea întâmpina dificultăți în a se îngriji sau ar putea fi fastidioși și morocănoși. Aceștia pot transmite contaminarea mamelor lor în timpul îngrijirii sânilor. Contaminarea poate trece apoi încoace și încolo între sânii mamei și gura copilului.

Afta este excepțională la copiii mai sănătoși și mai experimentați, la tineri și la adulți, așa că, în cazul în care se creează afte, consultați medicul de familie pentru a decide dacă este de așteptat o evaluare suplimentară pentru a verifica dacă există o afecțiune fundamentală sau un alt motiv.

În mod obișnuit, cadrul dvs. sigur încearcă să respingă formele de viață atacatoare dăunătoare, de exemplu, infecțiile, organismele microscopice și creșterile, menținând în același timp o armonie între microorganismele "mari" și "teribile" care posedă în mod regulat corpul dvs. Oricum ar fi, în unele cazuri, aceste componente defensive se estompează, extinzând cantitatea de creștere a candida și permițând o contaminare cu afte orale să se instaleze.


Alexey Volkoff

8 وبلاگ نوشته ها

نظرات