کشف جدید دانشمندان؛ تکه مرموز «قاره هشتم» ۱ میلیارد سال عمر دارد


دانشمندان می‌گویند تحقیقات تازه نشان داده است که قدمت قاره زیلاندیا موسوم به قاره هشتم، به ۱ میلیارد سال پیش می‌رسد. این دو برابر رقمی است که پیش‌تر زمین‌شناسان تخمین زده بودند.
از آن‌جا که ۹۴ درصد قاره زیلاندیا زیر آب قرار دارد، تشخیص سن قاره و نقشه‌برداری از آن دشوار است. دانشمندان پیش‌تر درباره اینکه آیا این زمین غرق‌شده را می‌توان قاره خواند یا نه اختلاف نظر داشتند.
با توجه به اینکه نهادی رسمی برای اعلام یک زمین به نام قاره وجود ندارد، گروهی از زمین‌شناسان می‌گویند اگر تکه زمینی مرزهای مشخصی داشته باشد، مساحتی بیش از ۱ میلیون کیلومتر مربع را اشغال کرده باشد، پوسته قاره‌ای ضخیم‌تری نسبت به پوسته اقیانوسی داشته باشد می‌تواند قاره نام گیرد.
با این حال مشکل عدم رسمیت زیلاندیا این بود که تا همین اواخر، قدیمی‌ترین پوسته و سنگی که از این تکه زمین نمونه برداری شده بود تنها ۵۰۰ میلیون سال قدمت داشت، در حالی که تمام قاره‌های دیگر دارای پوسته‌ای به قدمت ۱میلیارد سال یا بیشتر هستند. مطالعه اخیر اما نشان می‌دهد که این تکه زمین قدمتی بسیار بیشتر از ۵۰۰ میلیون سال دارد.


https://per.euronews.com/2021/....08/16/fragment-of-a-

Euronews
Favicon 
per.euronews.com

Euronews

تحقیقات تازه نشان داده است که قدمت قاره زلاندیا، موسوم به «قاره هشتم» به ۱ میلیارد سال پیش می‌رسد. این دو برابر رقمی است که پیش‌تر زمین‌شناسان تخمین زده بودند.