افشین رشید _ اُستادیار ؛ عضو هیئت علمی دانشگاه آزاد اسلامی واحد علوم و تحقیقات تهران : در حالت کلی جهت دریافت موج الکترومغناطیسی موجود در فضا، باید ابعاد آنتن در مرتبه ای از اندازه طول موج ورودی به سطح آن باشد. با توجه به ابعاد بسیار پایین نانو سنسور ها، نانو آنتن ها برای اینکه قابل استفاده باشند لازم است که فرکانس کاری بسیار بالا باشد. استفاده از گرافن تا حد زیادی به حل این مشکل کمک می کند. سرعت انتشار امواج در CNT ها و GNR ها می تواند تا 100 برابر کمتر از سرعت آن در خلا باشد و این مساله به ساختار فیزیکی، دما و انرژی دارد. بر این اساس فرکانس تشدید نانو آنتن های مبتنی بر گرافن می تواند دو مرتبه کمتر از نانو آنتن های مبتنی بر مواد نانو کربنی باشد. از نظر ریاضی و تئوری ثابت شده است که نانو تیوب کربنی شبه فلزی می تواند وقتی که یک ولتاژ متغیر با زمان به طرفین آن اعمال شود تابش های تراهرتزی داشته باشد.
https://www.mp4.ir/Video?Watch=243282-187462423
افشین رشید _ اُستادیار ؛ عضو هیئت علمی دانشگاه آزاد اسلامی واحد علوم و تحقیقات تهران: نانو بیو حسگرهای زیستی الکتریکی برای کاربردهای مختلف به عنوان برآورد کیفیت مواد غذایی ، نظارت بر محیط زیست و تشخیص عوارض بالینی و متابولیکی به وجود آمده است. فناوری نانو الکترونیک برای بهبود پدیده سنجش ، برخی از مواد بسیار هیجان انگیز را به آنها اختصاص داده است. استفاده از نانو مواد های متنوع اعم از نانو ذرات ، نانو لوله ها ، نانو لوله ها و نانو سیمها باعث شناسایی سریعتر و تکرارپذیری آن به روشی بسیار بهتر میشود.
https://www.mp4.ir/Video?Watch=243282-314920106
کتاب نانو ذرات الکترومغناطیسی نوشتهی افشین رشید، به شرح این مبحث از دنیای الکترونیک میپردازد. با استفاده از نانو ذرات در شرایط خاص میتوان قطعات الکترونیکی تولید کرد.
در بخشی از کتاب نانو ذرات الکترومغناطیسی میخوانیم
نانو ذرات الکترو مغناطیسى به ذراتى کمتر از صدنانومتر گفته میشود که در حضور یک میدان مغناطیسى خارجى داراى خصوصیت هاى مغناطیسى هستند. سادهترین ساختار نانو ذرات شامل یک هستهى مغناطیسى (مثل آهن اکسید، نیکل و کبالت) و پوششهاى غیر مغناطیسى گوناگون از ترکیبهاى شیمیایى در مواد نانو الکترومغناطیسى، مولکولها و اتمهاى سازندهى آن خاصیت مغناطیسى دارند. به بیان سادهتر عناصرى مانند آهن، کبالت، نیکل و آلیاژهاى آنها که توسط آهنربا جذب میگردد، مواد نانو مغناطیسى نامیده میشود.
https://ketabesabz.com/book/91....602/%D8%AF%D8%A7%D9%
دکتر افشین رشید _ اُستادیار ؛ عضو هیات علمی دانشگاه آزاد اسلامی واحد علوم و تحقیقات تهران ؛ گروه برق _ اَفزاره های میکرو و نانو اِلکترونیک و معاون گُسترش فناوری دِپارتمان برق (دانشگاه آزاد اسلامی واحد علوم و تحقیقات تهران) هستند.ایشان در سال 2023 عنوان "دانشمند دو درصد برتر جهان" از نگاه موسسه انتشارات الزویر (Elsevier) را کسب کرده اند.
https://en.sakhtar.com/Person-253757.html
افشین رشید _ اُستادیار ؛ عضو هیئت علمی دانشگاه آزاد اسلامی واحد علوم و تحقیقات تهران: در نانو تکنولوژی الکترونیک تغییر در فاصله بین اتم های ذرات و هندسه ذرات روی خواص الکترونیکی ماده هم تاثیر گذار است وقتی اندازه ذرات کاهش می یابد پیوند های الکتریکی در فلزات ظریف تر می شوند .در ساختار نانو ذرات کمیت الکترونیکی که راحت تر دردسترس می باشد پتانسیل یونیزاسیون است پتانسیل یونیزاسیون در اندازه دانه های کوچک (ذرات ریزتر) بیشتر است یعنی با افزایش اندازه ذرات پتانسیل یونیزاسیون آنها کاهش می یابد
https://www.mp4.ir/Video?Watch=243282-365153100